Дисниленд – Практични съвети

Актуални оферти:

https://travelmania.bg/DiSNEYLAND-2021

Вече сте резервирали своята почивка в Дисниленд  Париж и я очаквате с нетърпение. Ето още няколко съвета за по-спокойно и пълноценно изкарване:

 – Облекло:

Има много атракции на закрито, но и много открити и много с чакане на открито, макар и с навеси. Предвидете си подходящи дрехи за стоене навън според прогнозата. Подгответе дъждобрани, ако ще вали. На място също продават, но на Дисни цени.

Парковете са много обширни, освен това много време се прекарва в чакане на крак. Затова вземете най-удобните си обувки.

– Подготовка на багажа:

Престоят в Дисни е моментът вашата малка принцеса или каубой да се почувстват като главни герои.  Там ще срещнете много деца, облечени в костюми.  Ако имате костюми на принцеси от вкъщи можете да ги вземете и детето да ги носи в парка. Ако желаете да купите костюм на място цените започват от 60 евро.

Много популярни са и ушичките на Мики и Мини Маус, коитo се продават на място за цени над 15 евро. Ако имате подобни у дома, може да си ги вземете.

Неизбежно е да снимате много. Различните приложения също хабят батерията на телефона ви.  Ако имате външна батерия за телефон и искате да запаметите всичко, по-добре я вземете.

Ако вашето дете иска да се снима с героите на Дисни и да вземе автографи от тях, добра идея е да вземет албум за автографи  – книга с празни страници или книжка с героите на дисни, която да бъде после любим спомен на детето ви.

Ако детето ви  е рожденик, сложете му значка – така героите на Дисни ще му обърнат специално внимание.

image-0-02-05-080130d3288ad43166e330b8f4c3d8cf52c67d0c5d2d00f7dbc851dd0cb6cd17-V

Организация на времето:

FastPass: специална услуга, с която спестявате време за чакане на най-интересните атракции.

Как работи: с билета си отивате на специалните автомати при избраната атракция с FastPass. След като го сканирате автоматът ще ви издаде билетче с конкретен часови прозорец (около половин час). В това време ще можете да влезете през специален вход с по-мaлко чакане. Нов час за нова атракция ще може да заявите след като мине предния час с предимство.

Single Rider: Ако сте готови да се разделите с приятелите си и да се возите сами на атракционите, може да се възползвате от тази  услуга – отделна опашка за хора, които са по един и „запълват дупките“ при другите седящи. Движи се една идея по-бързо от стандартната опашка.

Disneyland App:  полезно приложение за телефон, което показва интерактивна карта на парковете с много допълнителна информация и актуално време за чакане.

Доброто планиране на времето е важно, за да можете да посетите максимално много атракции:

–  Използвайте услугата FastPass.

– Останете до края – не всички атракции работят, но има по-малки опашки; и разбира се ще се насладите на прекрасното вечерно шоу.

– Привечер има парад с всички герои на Дисни. Дори да не сте най-отпред, повечето от тях са качени на платформи, така че да се виждат отдалече. А ако сте в Дисни за повече от 1 ден, може да използвате времето, през което другите са се струпали да гледат, за да посетите с по-малко чакане някоя желана атракция.

– При атракциите без ограничения в ръста естествено има по-големи опашки.

– Една от най-популярните атракции в Уолт Дисни Студиос е Crush’s Coaster, вдъхновен от „Търсенето на Немо“. Той е без опция за FastPass, затова препоръчваме ако сте рано при отварянето на парка, първо да се насочите натам преди да се е натрупала голяма опашка. Попътно може да отскочите само да заредите картата си FastPass  за Ratatouille.

– От брошурите с актуалната седмична програма изберете шоута, които искате да посетите и се съобразете с техните часове.

-За посещение на атракционите има значение ръстът. Част от тях имат ограничение според височината на детето:  1,40 / 1,32/ 1,07 см/1,07 и за всички.

– Храна

В Дисниленд и Walt Disney Studios има разнообразни опции за хранене – от изискани ресторанти до заведения за бързо хранене. Има 4 ресторанти на бюфет, в които срещу определена сума (около 30-35 евро на възрастен) имате неограничен достъп до ралични тематични бюфети.

Ако вече имате купони за обяд или вечеря към Дисни хотелите или желаете да се храните в някой конкретен ресторант, препоръчваме да направите резервация предварително. Може да се направи преди пътуването или в информационния център на входа (City Hall).

Ако не желаете да губите време или големи суми в ресторантите, винаги може да си носите и сандвичи или закуски за хапване на крак. В парка има достатъчно места, на които спокойно да седнете и да си направите импровизиран пикник.

Актуални оферти:
https://travelmania.bg/DiSNEYLAND-2021