Защо да изберем Египет за почивка и какво трябва да знаем преди да тръгнем?

Защо да изберем Египет за почивка и какво трябва да знаем преди да тръгнем?

садас

Ако искате да съчетаете почивката си и с място, на което може да имате и различни екскурзии и развлечения то тогава трябва да изберете Египет..

Тази дестинация е едно изключително място, на което може да се насладите на страхотни емоции и изживявания, релаксираща почивка, прекрасен подводен свят (за всички любители на diving и шнорхелинг), да посетите едни от Великите паметници в света, да се впуснете в приключение със сафари в пустинята, да се докоснете до Бедуините и да опознаете техния свят отблизо и още много различни забавления..

За всеки, който се притеснява от Корона вируса трябва да знае, че хигиената по забележителностите и хотелите е изключително добра! Абсолютно навсякъде се измерва температурата Ви, не може да видите персонал без маска и ръкавици, дезинфектират постоянно автобусите и куфарите ви и чистят 24 часа в денонощието! Това е единственото, което ще разберете за този вирус там! Хората не говорят за това непрестанно и спокойствието е наистина много голямо!

фдс

  1. Полезни съвети

Първото и най-важното, което трябва да знаете е, че отивате в Арабска страна. По-голямата част от населението са мюсюлмани, което означава, че жени почти не се срещат. Персонала навсякъде е предимно само от мъже. Имайте предвид, че е хубаво, когато обикаляте по екскурзии жените да не бъдат оскъдно облечени, не само заради религията им, но и времето и климата там предразполагат за изгаряния, което няма да бъде особено приятно за никой.

вцжцж

Египтяните са наистина социални и няма да бъдете лишени от внимание и комуникация, даже напротив пригответе се да ви обсипват с предложения да си купите нещо. Говорят най-много руски, немски и английски.

зжцзж

Винаги се пазарете! Това е тяхното любимо занимание и дори им доставяте огромно удоволствие- накрая и вие сте доволни и те!

Валутата, която използват най-много е долари, но приемат такива само след 2000г! Може да обърнете и от техните паунди. Друго важно е да обмените повече дребни пари, тъй като бакшишите там се раздават постоянно и навсякъде, така че ще ви бъде много по-лесно, защото ресто не се връща.

За любителите на алкохолните напитки-  има местен алкохол, а ако желаете да ви сервират вносен ще трябва да платите една солидна сума. Представете си едно малко уиски в порядъка около 15 долара, бирата е около 8- 10. Така, че може да си вземете нещо от Free Shop на летището в България. Имайте предвид, че All Inclusive при повечето хотелите е до 00:00 часа и след това питиетата се заплащат допълнително.

дфсдфс

 

В Кайро ще посетите Пирамидите със Сфинкса, както и Египетския музей. Ако сте решили да купувате сувенири ви препоръчваме да не го правите там, тъй като в Хургада всичко е много по-евтино и ще имате повече време да изберете и разгледате, какво интересно може да се вземе. Важно- в музея може да снимате само и единствено с телефони!  Всички останали устройства са разрешени със заплащане, което е 35 долара на едно такова!

търтърт

Пътят от Кайро до Хургада е около 5 часа, така че си вземете възглавничка за път и нещо връхно за всеки случай. В момента заради Корона вируса максималният капацитет на хора в автобусите е 25 човека, което ще ви позволи да се настаните по-удобно в тях.

Ако сте решили да посетите Луксор Ви съветваме да си приготвите слънцезащитно масло и задължително шапка или нещо, с което да си покриете главата! Екскурзията е целодневна- взимат ви много рано сутринта и се прибирате късно вечерта. Изключително обогатена и наистина интригуваща за всеки един, който иска да се докосне до древен Египет и да опознае този велик народ! Мястото, на което се обядва е на брега на река Нил и храната е много вкусна.

нбввн

Това, което си заслужава да бъде закупено оттам е Картуш– плочка за врата, на която е изписано името Ви на Староегипетски (има различни варианти- сребърни, златни, платинени или само позлатени) и наистина остава един много топъл спомен за това място.

уиоуи

Цените варират, като най-евтиния започва от 15 долара.

Нещо ценно и оригинално- може да си направите оригинален Папирус за дома Ви или за подарък на близки хора.

Друго, което си заслужава да пробвате е Сафари в пустинята- екскурзията е от обяд до вечерта, като включва много разнообразни занимания. Каране на АТВ-та, бъгите, посещение на селище на Бедуините, возене на камила и вечерна програма с Бели денс, Дервиши и още много атракции.

вбнуйъ

кйлкй

 

Тук трябва да знаете, че трябва да бъдете покрити, защото от вятъра може да получите изгаряне и да стане много неприятно. Хубаво е да си вземете някакви  (по-евтини) очила, защото по време на карането на атв-та и бъгитата хвърчи пясък и очите ви се пълнят с прах. Ще ви трябва и нещо връхно за вечерята и програмата, защото в пустинята става наистина хладно вечерно време. Това е допълнителна екскурзия за хора, които искат да вдигнат своя адреналин!

гфртъ

 

Надяваме се да сме били полезни и да сме предали емоцията от посещението си там! 🙂