Как да изберем нашата почивка в Дисниленд Париж

n015513_2020oct01_disneyland-hotel-outside_16-9Искате да отидете до Дисниленд Париж или да подарите на детето си мечтаното пътешествие, но сте объркани от всички детайли по пътуването?
Подготвили сме малко разяснения за ваше улеснение. Разбира се винаги сме на разположение да обсъдим всички детайли за вашето пътуване.

През кой сезон?
През зимата цените са най-ниски, а опашките – най-малки. Времето в Париж е относително меко и през зимата, но все пак голяма част от атракциите са на открито. Ако не сте готови да изкарате няколко дни на открито в хладно или студено време, по-добре изберете летния сезон.
През лятото пък може да е горещо, а тогава са ваканциите и цените са най-високи, а опашките – безкрайни.
Удачен вариант е да се пътува пролет и есен, когато времето е приятно, а може да попаднете и на междинен ценови сезон.
Ако можете също така избягвайте и уикендите – тогава цените са по-високи и хората повече.

Колко дни?
Ако питаме Мечо Пух отговорът е ясен – колкото повече, толкова повече. Ако все пак сте ограничени от време и бюджет, нашият съвет е да си отделите поне 2 дни. Така при добра организация ще имате време и за двата парка – Дисниленд и Уолт Дисни Студиос. Ако искате да видите и опитате наистина всичко, тогава препоръчваме 3 дни. Разбира се зависи и с колко и на каква възраст деца сте, дали се интересуват от принцеси, джадаи и други герои или повече от атракциони и влакчета.

Дисни Хотел или друг хотел?
Когато избирате хотел, възниква въпросът дали да е Дисни хотел и партньорен хотел. Какво означава това?

Дисни хотели

Дисниленд има няколко хотела(един 5*, два 4*, един 3* и два 2*), които са под логото на Дисни и имат следните предимства:
-намират се най-близо до Дисниленд. Все пак имайте предвид, че единствено Disneyland Hotel 5* е на самия вход на Дисниленд. Останалите хотели са между 10 и 15 минути пеша след Дисниленд и Disney Village (булевард със заведения и магазини под шапката на Дисни). Все пак всеки от хотелите предлага и постоянен автобусен транспорт до зоната на Дисниленд.
– Допълнителни часове в Дисниленд. Може би най-ценното предимство. Ако сте отседнали в някой от Дисни хотелите, ви се предлагат 2 допълнителни часа вход в парка. Вместо от 10:00 като всички останали, вие имате достъп от 08:00. Имайте предвид, че не всички атркциони работят тогава. Освен това по-рано отваря само един от двата парка – обикновено Дисниленд.
– Промоционални пакети с храна. Често Дисни хотелите имат промоции, които включват в цената полупансион или пълен пансион. В случая това означава, че имате купони за още едно или 2 хранения на ден, които може да ползвате в определени ресторанти на територията на Дисни и Дисни Вилидж. Част от тези ресторанти са на бюфет, а други са с меню.

– Вход в Дисниленд. Пакетите на Дисни хотелите винаги включват и входове в Дисниленд и Уолд Дисни студиос. Единственият недостатък е, че ако искате да ползвате 3 нощувки и 2 дни вход например, реално ще платите всички входове.
– Дисни герои. В хотелите на Дисни можете да се срещнете любимите герои от света на Дисни.

Всички предимства горе имат своята цена – обикновено Дисни хотелите са по-скъпи от партньорните хотели.

Партньорни хотелиdream-castle-paris-breakfast
Партньорните хотели са хотели, които предлагат както само настаняване, така и пакети с билети за Дисни.
– Намират се малко по-далеч от Дисни, но имат безплатен транспорт до парка. Разстоянието е 10 минути с автобус. Шатълите сноват непрекъснато, така че придвижването не е проблем.
– Цените често са доста по-изгодни. Освен това могат да се правят пакети и с по-малко дни входове в Дисниленд, т.е. не плащате нищо излишно.
– Част от хотелите също са насочени към деца и имат забавления и приказна тематика.

Как да стигнем?
До Париж има полети на България Еър и Еър Франс до летище Шарл де Гол и Wizz Air до летище Бове. Летище Шарл де Гол е по-близо, но обикновено полетите до там са по-скъпи. Когато подготвяме пакет винаги сравняваме вариантите според исканите дати на пътуване и наличните цени и промоции.

За конкретни цени може да погледнете тук: http://www.travelmania.bg/disnilend-pariz

Каквито и колебания да имате за планирането на пътуване до Дисниленд – ние сме на разположение!

Актуални оферти:
https://travelmania.bg/DiSNEYLAND-2021