Малдиви- едно незабравимо приключение, което се запомня за цял живот!

Малдиви- едно незабравимо приключение, което се запомня за цял живот!

Много от вас са чували описанието за тази прекрасна дестинация – Раят на Земята, неописуемо красива природа, девствени плажове, кристална вода, невероятен подводен свят и още купища подобни… НО истината е, че докато не го видите на живо не можете да опишете и да осъзнаете какво уникално място е създала „майката Земя“!

В този блог ще се опитам поне малко да ви накарам да почувствате и да се докоснете до това нереално кътче от планетата ни.

Ще дам полезни съвети, които ми се искаше аз да знам преди да заминем, какво да очаквате и как стана цялото пътешествие реалност!

  1. Какво трябва да знаете за дестинацията

На първо място трябва да знаете, че те са мюсюлманска държава, но въпреки всичко по курортните острови и ризорти това изобщо не се усеща! Кухнята е с голямо разнообразие дори и в четиризвездните хотели! Може да намерите за всеки по нещо! Валутата, която се използва са доларите и наистина препоръчвам да имате дребни от тях.. 1 долар прави чудеса! 😊 Персоналът е толкова любезен, че ще се очаровате от цялото отношение. Също е важно да знаете, че цените на островите не са от най-ниските и е хубаво да помислите дали по-доброто решение не е да бъдете на All Inclusive.. особено, ако обичате коктейлите и спиртните напитки.

  • Кога да отидем

Да започнем оттам, че целогодишно температурите не падат под 24 градуса ! Има сух и влажен сезон. Разбира се, най-доброто време е нашият зимен сезон, но трябва да се подготвите да заплатите по-висока цена за почивката си. От месец май до началото на октомври месец може да се каже, че е дъждовният период, но истината е, че в последните години забелязваме доста аномалии и може да случите и в него с прекрасно време! 😊

  • Как да изберем ризорта

Трябва да имате ясна представа какво точно искате, за да можем да предложим най-доброто!

Дали имате изисквания за звездите на хотела, с какъв трансфер ще искате да стигнете до него, дали да е малък остров или искате някой по-голям? Дали ще сте с децата или само с любимия човек? На какво изхранване искате да бъдете? Всички тези неща са от значение имайки предвид колко много ризорти има там.

Обръщаме внимание, че повечето курорти са един хотел – един остров. Обикновено на него се случва цялата ви почивка.

Има два варианта за настаняване – плажни вили или водни вили. И двата варианта имат и плюсове и минуси, които може да обсъдим, за да изберете най-доброто за вас!

  • Какво може да правим там

Малдиви са дестинация основно за почивка!!!

Нагласете се точно за такова пътуване – без напрежение, плаж, слънце, гмуркане, масажи и храна! Какво по-хубаво от това?!

Едно от местата в света със страхотен подводен свят- РАЙ за гмуркачите!

Може да разнообразите някой от дните с  воден спорт или каране на колела! 😊

Общо взето почивка до безкрай и истинско уединение!

  • Организиране на пътуването

Колкото и да си мислите, че може да се справите сами с организацията не бих ви посъветвала да го правите! Има две основни причини поради, които го казвам и то не е защото аз самата работя в агенция:

  • Първата и най-основателна е, че тези хора имат толкова много опит и познание за дестинацията, че и да отидете 10 пъти дотам пак няма да успеете да го натрупате! 😊 Да, позволете ни да направим най-доброто за вас без да се ангажирате като по този начин спестявате не само време, но и много изгубени нерви и излишни притеснения. Все пак искате да почивате, а не да сте под напрежение. 😉 Ние сме на линия 24 часа в денонощието и най-важното, че при възникнал проблем ние сме на среща и за нас вие сте приоритет!
  • Втората причина- работим с абсолютно всички хотели на място, всички възможни партньори в Малдиви и имаме специални условия и цени! Помислете два пъти преди да се опитате да резервирате нещо сами.
  • Полетите дотам са почти ежедневни като трябва да имате предвид, че има такива само с прекачване!  Най-удобните варианти са през Истанбул, Дубай или Доха.

На летището в Мале винаги има кой да ви ориентира- направено е така че да бъде изключително лесно за туристите. Още след като си вземете багажа и излезете в залата на пристигащи ще забележите хора държащи най-различни табели с имена на хотели и тур оператори. Ако не намирате вашия  има гишета, на които пише имената на  хотелите, а винаги има и човек, който да ви ориентира. Ще ви придружат до мястото за изчакване на трансфера и ще ви инструктират. 😊

Когато организирате пътуването си с нас, знаете, че всичко е подготвено и помислено предварително – от избор на най-подходящия за вас хотел , избор на удобни полети, подкрепа, когато нещо (макар и рядко) се случи; трансфери, медицински застраховки, до декларации за влизане и излизане от Малдивите (да, все още се изискват след Ковид вълната)…

Изобщо за  вас остава само да се наслаждавате на почивката!

  • Какво да вземем в багажа си?

Като за начало ще започна с това какво трябва да имате задължително според мен в багажа си, а именно почти нищо! 😊

Вие сте на един пясъчен остров, на който не ви трябват обувки, чанти или безкрайно много дрехи! За дамите- искам да ви кажа, че гримовете само ще сте ги носили до Малдиви без да  ги използвате, а косата ви е ще е вечно влажна и в небрежна прическа! Да, влагата е наистина голяма!

Необходимо ви е да имате бански, аква обувки, маски за шнорхелинг, калъфче или камера за подводни снимки и слънцезащитно масло! 😊

Разбира се, може да си метнатe някоя друга дрешка, за да може да отидете до ресторанта и да се нахраните, но истината е, че това място предразполага да се отдадете на истинска почивка без да му мислите много и да се насладите на всеки един миг без нищо излишно!

Като завършек на всичко написано по-горе мога да кажа, че човек трябва да стъпи там един път и съм сигурна, че ще се връща винаги на това място! Мога да говоря още много за това любимо място, но пак няма да мога да го опиша.. Затова препоръчвам да резервирате почивката си веднага!

Представете си една хубава книга, красивият хоризонт, греещото слънце, коктейла в ръката… чувате плискащите се вълни, птиците пеят, без часовник.. само вие и мислите си!

Д.М.