Остров Мавриций – кои са най-интересните места, които да посетим?

Остров Мавриций – какво да правим и кои места да посетим

Мавриций е популярна екзотична дестинация, която всички свързват с кристално сини води, бели плажове и тропическа растителност. Този остров обаче крие много повече богатства – природни феномени, подводен водопад, увеселителен парк и възможности за куп вълнуващи приключения. Ако вече сте планирали Вашата почивка на Мавриций и се чудите как може да я разнообразите, или пък все още се колебаете и търсите допълнителна мотивация за да предприемете това пътуване – почерпете вдъхновение от нашите предложения за незабравими преживявания на острова:

  • Полет с хеликоптер – преоткрий Мавриций от друг ъгъл

Полетете над острова и изберете сами маршрута си! Това е едно от най-вълнуващите преживявания, с които можете да обогатите Вашата почивка в Мавриций. Насладете се на гледки от птичи поглед, въздействащи пейзажи и кристални лагуни. Можете да опитате някой от вече изпитаните маршрути или да създадете собствен такъв по Ваш вкус. Силно препоръчваме панорамния полет над южната част на острова, по време на който ще видите известния подводен водопад, планината Le Morne, най-високият водопад в Мавриций Chamarel, тропически гори и разбира се – безкрайни пясъчни плажове. Някои от маршрутите включват и полет над столицата Порт Луис, за да наблюдавате забързаното ежедневие на този островен град. За търсачите на романтични усещания е възможен полет по време на залез, когато небето придобива най-различни красиви нюанси.

  • Природен парк Nature Heritage

Със своите 1300 хектара от богата растителност, пълноводни реки, водопади и хълмове, паркът е съкровище за любителите на природата и тези, които искат да открият най-красивите и непокътнати кътчета на острова. Също така има какво да предложи и за търсачите на силни усещания – разходка из парка с бъги или 4х4. Това райско място в южната част на Мавриций е подходящо и за пикник със семейството и релакс сред природата.

  • Увеселителен парк Касела

Касела е идеалното място за забавление за малки и големи. Със своята огромна площ, тук са събрани над 1500 вида птици, разнообразие от бозайници и домашни животни живеещи в хармония със заобикалящата тропическа флора. Увеселителният парк Касела е разделен на пет тематични зони. Там може да срещнете зебри, жирафи, хипопотами и много други. Насладете се на този африкански кът насред саваната и изживейте своето уникално сафари. Касела е дом и на най-големия въжен парк на острова, където може да скочите от 40-метрова платформа, да се спуснете през живописна долина или да прекосите уникалния Непалски мост.

  • Геопарк Chamarel Seven Coloured Earth

Една от най-популярните туристически атракции на острова, този геопарк посреща любители на геологията, на природата или просто търсачи на красиви гледки. В геопарка ще опознаете истинското лице на Мавриций и ще се насладите на зашеметяващи пейзажи отвъд сините лагуни и белите плажове. Тук се намира най-високият водопад в Мавриций – Chamarel, с височина около сто метра. Без значение от сезона, посетителите могат да се насладят на впечатляващи гледки на падащата от високо вода, заобиколена от тропическа растителност. Продължаваме обиколката в геопарка с феномена Seven Colored Earth – пространство, където земята е обагрена в най-различни тонове в уникална естествена комбинация. Не бива да пропускаме и гигантските костенурки, родом от Сейшелите, които обитават част от острова в защитена и благоприятна среда. Не на последно място, след обиколката на Chamarel Seven Coloured Earth Ви очаква ароматно кафе, отгледано на метри от входа на геопарка.

Разгледайте нашите предложения тук: https://www.travelmania.bg/mauritius

За конкретна оферта, моля свържете се с нас на тел. 0885667400, по имейл info@travelmania.bg, Facebook или Instagram